Retkes Tamás: Budapest Hősei

Retkes Tamás lebilincselő regénye Budapest ostromáról

Ár: 2 500 Ft
Szállítás
  • Postai csomagként előre utalás után: 1 500 Ft

Leírás

Retkes Tamás író, történész nagysikerű regénye a Budapest Hősei egy hiánypótló, történészi alapossággal megírt kortörténeti olvasmány, mely Budapest ostromának viszontagságos időszakát mutatja be egy fiatal vidéki pártszolgálatos, Zalaváry László szemszögéből. A harcok hiteles ábrázolása mellett a romantikus szál is helyt kap, emellett megismerkedhetünk a hadsivelő felek minden alakulatával, gondolkodásmódjukkalal, motivációikkal. Légy része egy lebilincselő utazásnak a múltszázad dereki Budapestre!

Részlet a regényből:

„A ​főhadnagy tagja volt az egyik utolsó ludovikás évfolyamnak, és mint ilyen, nem volt hozzászokva az efféle hangnemhez. Meglepettségében úgy felhúzta mindkét szemöldökét, hogy az arisztokratikus külsőt biztosító monoklija leesett. Még hogy vele egy ilyen alantas félkatona így beszéljen! Az első meglepetést követően legott elöntötte a pulykaméreg.
– Mégis ki az öhdög maga? Hendfokozata? Csapatteste?
Laci elfojtott egy mosolyt, mivel nem hallott még raccsoló beszédet, és illedelmesen felelt:
– Zalaváry László pártszolgálatos vagyok a Fegyveres Nemzetszolgálattól. Ezekhez a derék honvédekhez a véletlenek hosszú során csapódtam a testvéreimmel, és együtt vettük fel a harcot az ellenséggel szemben. Kommandós akcióra is vállalkoztunk, minek következtében sikerült ezt az orosz foglyot ejtenünk. A társai elestek a tűzharcban, bár egyikük sebesülten került a kezünkbe, és út közben hunyt el. Ezek a bűnözők pedig régóta halásznak a zavarosban, rontván ezzel Pártunk és Mozgalmunk jó hírét, továbbá gyengítik a városi védelem erőit.”

Jellemzők

Oldalszám 402
Borító Puhatáblás
ISBN 9789630877190
Kiadás éve 2013