Tudós-Takács János: Az Igazság szabaddá tesz

Filozófiai, teológiai tanulmánykötet

Ár: 4000 Ft
Termékkód: K002
Méret: 20,5cm x 14,5cm x 1,5cm (HxSzxM)
Tömeg: 406 g

Leírás

A Tudós-Takács János teológus, filozófus, műfordító születésének 80. évfordulója alkalmából tanulmányaiból összeállított kötet a modern jobboldali ember leggyakrabban hangoztatott kérdéseire ad választ, így a teljesség igénye nélkül foglalkozik filozófiai istenbizonyítással, a forradalom és a katolicizmus kapcsolatával, a liberális egyházpolitikával, a vallásközi párbeszéd kérdéseivel, a szexualitással, a New Age-el és több, életvezetésünk szempontjából hasznos vallási fogalmat is érthetővé tesz.

„Az iszlám térhódítása napjainkban nagyrészt az elméleti és gyakorlati materializmus miatt keletkezett világnézeti vákuum következménye keleten és nyugaton egyaránt. Az is tény, hogy a keresztény teológia a napjainkban eluralkodó nominalista szkepticizmus és történelmi relativizmus következtében mélységes válságban van.

Ám ennek leküzdése nem lehetetlen feladat. Az objektív igazságra törekvő, szubjektív előítéletektől mentes, intellektuális optimizmusra épülő filozófia és az ezzel összhangban álló teológia képes legyőzni a jelen válságot, és igazi alapjaihoz visszatérni.

A kereszténységnek nem ez az első válsága, de mindegyikből megújulva került ki. Kétezer éves fennállása alatt mindig igazolódtak alapítójának, Jézus Krisztusnak szavai: „A pokol kapui nem vesznek erőt rajta.” (Mt 16,18)

Szeretettel ajánljuk ezt az igazán komoly, tabudöntögető olvasmányt.

Jellemzők

Oldalszám 315
Borító Puhatáblás
ISBN 9789631264340
Kiadás éve 2016