Retkes Tamás: Dupla baka

Avagy egy hungarista a néphadseregben

Ár: 4500 Ft
Termékkód: K010
Méret: 21cm x 14,8cm x 1,5cm (HxSzxM)
Tömeg: 400 g
Szállítás
  • Foxpost automatába (1200 Ft)

Leírás

Retkes Tamás első regénysorozatának harmadik, befejező része a Kádár-kori Néphadsereg világában játszódik. A főhős belső és külső vívódásai egy letűnt, dicső kor eszméje, és a regnáló kommunizmus harcának lélektani síkján folynak. Bepillanthatunk a kulisszák mögé, ahol megismerhetjük, hogyan zajlott a politikai átnevelés a Néphadseregben, milyen módszerekkel próbálták a kiskatonákat a kommunizmus szolgálatába állítani, és hogyan tudott egy ilyen környezetben túlélni egy gyökeresen eltérő gondolkodású fiatal. A regény
tehát törekszik bemutatni, milyen lehetett a tevőleges és a tagadólagos ellenállás egy világnézetileg ellenséges közegben.

A szerző ezúttal is kutatómunkával alapozta meg a regény történelmi környezetének hátterét. A bemutatott korszak időbeli közelsége miatt az alkotás során ugyanakkor kihívást jelentett a levéltári kutatások tilalma és a szakirodalom hiánya. Ezeket azonban a korabeli
szaksajtóval, valamint rengeteg interjúval pótolta. Megszólaltatott számos egykori sorkatonát, tiszthelyettest, tisztet, sőt néhány főtisztet is.

A Dupla baka önállóan, az első két résztől függetlenül is olvasható. Eredetileg 2015-ben látott napvilágot, akkor még csak elektronikus formában. A kiadó 2022-ben úgy döntött, hogy a felmerült olvasói igényeket követve egyszeri, limitált kiadásban, sorszámozott példányokkal fizikai formába önti a kötetet, mely méltó lezárása egy nagyívű trilógiának.

Jellemzők

Oldalszám 296
Borító Puhatáblás
ISBN 9789631245226
Kiadás éve 2022