Könyvajánló karantén idejére 1.

Alapítványunk az elmúlt években több színvonalas és hiánypótló munkát küldött nyomdába, melyek még korlátozott számban megrendelhetőek tőlünk. Nincs is jobb a mostani karanténban, mint kézbevenni egy regényt, vagy egy komoly filozófiai, történettudományi munkát. Olvassunk sokat ezekben a nehéz időkben! Hogy mit? Mutatjuk:

Elsőként hadd ajánljuk Retkes Tamás író, történész nagysikerű regényét, a Budapest Hőseit. A hiánypótló, történészi alapossággal megírt kortörténeti olvasmány Budapest ostromának viszontagságos időszakát mutatja be egy fiatal vidéki pártszolgálatos, Zalaváry László szemszögéből. A harcok hiteles ábrázolása mellett a romantikus szál is helyt kap, emellett megismerkedhetünk a hadsivelő felek minden alakulatával, gondolkodásmódjukkalal, motivációikkal. Légy része egy lebilincselő utazásnak a múltszázad dereki Budapestre!

Részlet a könyvből:
„A főhadnagy tagja volt az egyik utolsó ludovikás évfolyamnak, és mint ilyen, nem volt hozzászokva az efféle hangnemhez. Meglepettségében úgy felhúzta mindkét szemöldökét, hogy az arisztokratikus külsőt biztosító monoklija leesett. Még hogy vele egy ilyen alantas félkatona így beszéljen! Az első meglepetést követően legott elöntötte a pulykaméreg. – Mégis ki az öhdög maga? Hendfokozata? Csapatteste?
Laci elfojtott egy mosolyt, mivel nem hallott még raccsoló beszédet, és illedelmesen felelt:
– Zalaváry László pártszolgálatos vagyok a Fegyveres Nemzetszolgálattól. Ezekhez a derék honvédekhez a véletlenek hosszú során csapódtam a testvéreimmel, és együtt vettük fel a harcot az ellenséggel szemben. Kommandós akcióra is vállalkoztunk, minek következtében sikerült ezt az orosz foglyot ejtenünk. A társai elestek a tűzharcban, bár egyikük sebesülten került a kezünkbe, és út közben hunyt el. Ezek a bűnözők pedig régóta halásznak a zavarosban, rontván ezzel Pártunk és Mozgalmunk jó hírét, továbbá gyengítik a városi védelem erőit.”

A könyv ára: 2500 Ft (+ postaköltség)
Megrendelhető honlapunkról a Kiadványok fül alatt
(https://szsz-mka.hu/termekek/)

Jó olvasást! ??‼️