Beszámoló a 2020-as évről

Kedves támogatóink!

Elkezdődött a rendelkezési időszak a 2021-es adóévre történő felajánlásokról, így időszerű összefoglalnunk, mi is történt 2021-ben alapítványunk háza táján.

Márciusban az új vezetőség megkezdte munkáját, melynek első nagy állomása a teljes alapítványi arculatváltás volt. Új logót alkottunk, új reklámplakátokat terveztünk, így készülve fel a támogatásgyűjtési időszakra.

Májusban egy nagy restanciánk végére tettünk pontot, hiszen teljes egészében megújult honlapunk, így a közérdekű információk mellett kiadványainkról és a rendelés menetéről is tájékozódhatnak a webes felületre látogatók. Emellett letölthetővé váltak a korábbi évek beszámolói és egyéb fontos dokumentumok is. Hasznos kezdeményezések és oldalak linkjeinek is szenteltünk helyet. Honlapunk elsősorban statikus információk tárolására szolgál, híreink, bejegyzéseink Facebook oldalunkon jelennek meg leginkább.

Május 20-án véget ért az adománygyűjtési időszak, melynek végén sikerült a korábbi év támogatásait megközelítőleg megháromszorozni, ez a lelkesedés igazi elismerése volt az első félév munkájának és megerősített bennünket, hogy jó úton indultunk el.

A nyár folyamán elsősorban a kuratóriumváltás jogi procedúrájára koncentráltunk, hogy zökkenőmentes lehessen az átmenet.

Augusztus 27 és 30-a között részt vettünk a XVIII. Magyar Szigeten Ásotthalmon, ahol könyves standdal vártuk a kikapcsolódni vágyókat, és örömmel vettük a nagy érdeklődést kiadványaink iránt.

Szeptember 8-án Tiszaújvárosban és Sajóörösön jártunk, ahol Ifj. Tompó László előadásain képviseltük az alapítványt. Lacit régi barátunkként köszönthettük, és külön örömünkre szolgált, hogy Sajóörös polgármestere minden kiadványunkból vásárolt egy példányt a helyi könyvtár számára.

Ősszel fokozódtak az előkészületek az év legnagyobb vállalkozására, Retkes Tamás és dr. Dömölki János könyveinek kiadására. A két új mű a nyomdai munkálatok végeztével október 15-én került bemutatásra egy belvárosi vendéglátóipari egység pincehelyiségében, ugyanis sajnálatos módon felforgató szervezetek megfenyegették a bemutató tervezett helyszínéül szolgáló Háló Közösségi és Kulturális Központot. Ennek ellenére sikeresen megrendeztük azt, egybekötve a még 2019-ben megjelent, de nem prezentált kiadványunk, a Rachel és a szerelem bemutatásával. Ifj. Tompó László, Retkes Tamás és dr. Dömölki János közreműködésével színvonalasan és érdeklődéstől övezve fejeződött be a rendezvény, mely után ígéretet tettünk a folytatásra egy méltóbb környezetben.

Novemberben és decemberben a kiadott könyvek terjesztésével foglalatoskodtunk, valamint karácsonyi leárazást is hirdettünk.

2021 is sok meglepetést fog tartogatni, reméljük minél több ötletünket meg tudjuk valósítani.

Szabad Szellem – Magyar Kultúra Alapítvány