Beszámoló a 2023-as évről

2023. első negyedévében legfontosabb feladatunk az 1%-os támogatások gyűjtése volt. A sikeres kampány eredményeként mintegy 750.000 forint gyűlt össze, mely lehetővé tette a könyvkiadásokon túl olyan közösségek támogatását, melyeket hasznosnak és fontosnak gondolunk.

2023-ban is törekedtünk rá, hogy két kiadvány is megjelenhessen gondozásunkban, így már nyár elején elkezdődtek a kiadási munkálatok. Egy korábban elkezdett, de nem megvalósult projekt keretében sikerült Magyarországon elsőként kiadni José Antonio Primo de Rivera műveiből egy antológiát, mely magyarázó előszóval, köszöntővel és gazdag képmelléklettel teszi teljessé a nagy spanyol ideológus gondolatait. A kiadvány nemzetközi visszhangra is talált: a munkálatok során együttműködtünk a spanyol falangisták képviselőivel, a La Falange párttal, akik laudálták a kiadványt, mindezek után

2023. augusztus 12-én bemutattuk José Antonio Primo de Rivera: Arccal a napnak címmel megjelent antológiáját. A könyvbemutató a II. Ne bántsd a magyart családi hétvégén valósult meg Esztergomban. A kiadványról Szász Péter történész, apologéta, az Arma Dei katolikus mozgalom vezetője, és az alapítvány kurátora beszélgetett.

Év végére egy már régen várt könyvvel jelentkeztünk. Befejező kötetéhez érkezett Retkes Tamás Magyar próféta című regénytrilógiája. A harmadik rész bemutatójára

2023. december 10-én Budapesten került sor, zártkörű rendezvény keretében.

Decemberben, közvetlenül karácsony előtt támogattunk több olyan szervezetet is, melyek munkáját fontosnak tartjuk. Ezek a következők voltak:

  • Szent X. Piusz Papi Testvérület (FSSPX), a hazánkban végzett kiemelkedő missziós tevékenységükért,
  • Pro Hungaria Sacra Egyesület (PHS), a hagyományhű katolikusok magyar képviselőiként végzett missziós munkáért, külön kiemelve Simon Gábor atya online jelenlétét,
  • F44 Sport és Kulturális Egyesület, mely fiatalok számára teremt önművelő közösséget sport- és kulturális tevékenységeken keresztül
  • Magyar Életvédők Egyesülete, akik kiadványaikkal oroszlánrészt vállalnak a kulturális ellenforradalomból,
  • Örökzöld Október Kulturális és Városi Túra Egyesületet, az általuk végzett kegyeleti munkáért.

Médiaszerepléseink tekintetében idén is köszönetet szeretnénk mondani azoknak a médiafelületeknek, akik leközölték aktualitásainkat, így a Magyar Jelennek és a KurucInfónak. Reméljük a gyümölcsöző együttműködés folytatását.

Honlapunkon már frissült a 2024-es adománygyűjtési időszakra vonatkozó, technikai információkat tartalmazó felület, a kampány pedig már él. Várjuk felajánlásaikat idén is, hiszen évről-évre újra kell rendelkezni a civil szervezetek részére juttatott támogatásokról. Minden információ elérhető ITT.

2024-es terveink közt szerepel lehetőség szerint két újabb kiadvány megjelentetése és további támogatások folyósítása. Köszönünk minden támogatást, melyet a tavalyi évben kaptunk, igyekszünk megszolgálni.

Gulyás Attila
kurátor