Beszámoló a 2022-es évről

2022. első negyedévének legfontosabb feladata az 1%-os támogatások gyűjtése volt. A sikeres kampány eredményeként a tavalyi évben mintegy félmillió forint gyűlt össze, mely lehetővé tette a könyvkiadásokon felül közösségi ügyek támogatását is.

2022. március elején, nem sokkal az ukrán-orosz háború kitörése után pénzadománnyal támogattuk a Katolikus Karitászt, a kárpátaljai magyarok és a háború áldozatainak megsegítésére.

2022. júliusában kiadtuk Retkes Tamás: Dupla Baka c. könyvét, mely első regénysorozatának harmadik részeként először került nyomtatásra. A könyvet egyszeri alkalommal, kis példányszámban, sorszámozott kötetekkel adtuk ki.

2022. július 27-30. között részt vettünk a XIX. Magyar Sziget rendezvényén. A 4 napos programsorozat minden napján könyves pavilonunkban vártuk az érdeklődőket, hogy megismerhessék kiadványainkat.
– Július 29-én a hivatalos program keretében mutatta be könyvét, majd az alapítvány pavilonjánál dedikált Vékony Csongor, A nemi identitás válsága c. kötet szerzője.
KÖNYVBEMUTATÓ – Július 30-án, A Magyar Sziget főnapján Retkes Tamás bemutatta a Dupla Baka c. kötetet pavilonunknál. A népes hallgatóság az előadást követően beszélgethetett a szerzővel, aki a délután folyamán a pavilonnál dedikálta új és korábbi köteteit az érdeklődőknek. A megjelent regénnyel kapcsolatban a Kurucinfó is készített interjút velünk.

2022. októberében őszi jótékonysági akciónk keretében három kezdeményezést támogattunk pénzadománnyal: a lokálpatriotizmus jegyében a hajdúnánási római katolikusokat egy történelmi emlékfeszület (újra)állításában, a görögkatolikusokat pedig templomépítésükben. Emellett adakoztunk a hazánkban is kiemelkedően fontos missziós munkát végző Szent X. Piusz Papi Testvérületet részére is.

2022. decemberben jelent meg Retkes Tamás: Magyar próféta II. – „Ha békét akarsz…” című regénye, mely a 2021-ben elkezdett sorozat második kötete. Újra kiadtuk emellett a sorozat rekord gyorsasággal elkapkodott első kötetét is.

Megjelentünk az év során a Magyar Sziget mellett a Mi Hazánk Ifjai sportnapján, valamint Tiszaújvárosban is.

Médiaszereplésünket tekintve örömmel fogadtuk, hogy a Kuruc.info felületén minden fontos kezdeményezésünkről hírt adhattunk, melyért ezúton is hálásak vagyunk Lantos János szerkesztőnek.

Terveink a 2023-as évre: idén tervezetten ismét két kiadványt jelentetünk meg. Nyáron egy újdonsággal készülünk, melyről egyelőre nem árulhatunk el részleteket. Év végén pedig érkezik a Magyar próféta sorozat befejező része. A megszokott rendezvényeken idén is részt szeretnénk venni, ugyanakkor sajnálattal értesültünk, hogy ebben az évben elmarad a Magyar Sziget, így helyette más alternatívát fogunk keresni. Természetesen továbbra is szívesen fogadunk minden meghívást, és lehetőségeinkhez mérten igyekszünk eljutni mindenhova.

Honlapunkon már frissült a 2023-as adománygyűjtési időszakra vonatkozó, technikai információkat tartalmazó felület, a kampány pedig már él. Várjuk felajánlásaikat idén is, hiszen évről-évre újra kell rendelkezni a civil szervezetek részére juttatott támogatásokról. Minden információ elérhető ITT.

Mindenkinek hálásan köszönjük, aki a 2022-es évben bármilyen formában hozzájárult az alapítvány sikeres működéséhez!