Őszi jótékonysági akciónk

Alapítványunk kiemelten fontosnak tartja a keresztény civilizáció építését, ezért idei második jótékonysági kampányunkban ez volt a fő csapásirány. Három kezdeményezést támogattunk. Megtehettük, hiszen a nagylelkű adományoknak hála, a tavalyihoz hasonlatos mértékű támogatás folyt be hozzánk az adók 1%-ából, melyért ezúton is hálánkat fejezzük ki.

Minden alapítványnak kötődnie kell ahhoz a lokális közösséghez, melyben tevékenységét végzi, kötelessége kisebb-nagyobb mértékben támogatnia annak előrejutását, így székhelytelepülésünket választottuk első két támogatásunk helyszíneként.

Alapítványunk cél szerinti besorolásában szereplő „kulturális örökség megóvása” kategória keretében támogatjuk a Hajdúnánási Római Katolikus Egyházközség felhívását a hajdúnánási réti emlékfeszület újraállítására. A hajdúnánási katolikusság egyik meghatározó történelmi emlékjele 50 év elteltével 2023-ban romjaiból újra felállításra kerül, ezzel jelezve a közösség múltját, és jelenbéli élni akarását.

Támogatjuk továbbá a Hajdúnánási Görögkatolikus Egyházközség templomépítését is. A helyi görögkatolikus hívek régi vágya egy önálló templom, mely az elmúlt években elindult a megvalósulás útján. A felmerülő költségekhez, a templombelső későbbi berendezéséhez kívánunk hozzájárulni. Harmadik támogatottunk egy olyan országos lefedettségű egyházi szervezet, mely a leginkább képviseli a valódi keresztény értékeket egy olyan környezetben, ahol minden irányból ellenségekkel néz szembe. Anyagi hozzájárulásunkkal támogatjuk a Szent X. Piusz Papi Testvérület (FSSPX) munkáját, térítő tevékenységüket, és azt a harcot, melyet a hagyomány védelmében évtizedek óta folytatnak megalkuvás nélkül.